Winkelketens in de knel door corona en Brussel

Knellende Brusselse regels staan overheidshulp aan winkelketens in de weg, meldde De Telegraaf dit weekend. Door deze regels krijgen grote bedrijven per kwartaal maximaal 600.000 euro steun voor vaste lasten en onverkochte voorraden.

Een schijntje, aangezien de omzetverliezen oplopen tot tientallen miljoenen per maand. De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) wil daarom extra steunmaatregelen en een maatwerkloket voor grote bedrijven om te voorkomen dat 30 tot 40 procent van deze bedrijven in de komende maanden omvalt.

RND-directeur Eus Peters zegt in De Telegraaf dat de regeling goed is voor zelfstandige winkels en kleine ketens met maximaal vijf winkels. Alles wat daarboven zit, krijgt nagenoeg niets. Daar komt bij dat ook de banken en verhuurders minder toeschietelijk zijn dan tijdens de eerste intelligente lockdown. Volgens Peters is het leed niet te overzien als de overheid niet ingrijpt. Bij de getroffen bedrijven werken in totaal bijna tweehonderdduizend mensen.

Lees verder op de website van De Telegraaf.

Nieuws
2021-04-09T11:59:07+00:00
Deze website gebruikt cookies om de dienstverlening te verbeteren. U kunt meer lezen hierover in onze privacyverklaring Ok