In de afgelopen week publiceerden het AD en De Stentor een interview met de CEO van Wehkamp, Graham Harris. De CEO van Wehkamp heeft de keuze gemaakt om binnenkort kosten te gaan berekenen voor retourzendingen. Harris: “We maken klanten duidelijk dat artikelen terugsturen een prijs heeft, ook voor het milieu.”

Wehkamp is om en laat klanten ‘vanaf heel binnenkort’ retourkosten betalen. Het is niet de eerste, maar wel de grootste Nederlandse webwinkel die daarmee begint. Doel is de enorme stapel retourzendingen – bij sommige artikelen, zoals damesjurken, is dat meer dan 70 procent – terug te dringen. Experts zien in de stap van Wehkamp ‘een doorbraak’.

Ceo Graham Harris van het Zwolse online warenhuis: ,,Het is niet de vraag óf, maar wannéér we dat gaan doen. Dat is een kwestie van maanden.” In eerste instantie gaat het om 50 cent per artikel dat een klant terugstuurt. Dat kan misschien nog omhoog als dat te weinig effect sorteert. Klanten betalen vooralsnog een tegemoetkoming; voor Wehkkamp kost verwerking van elk retour-artikel 2 euro.

Wehkamp is de eerste grote webwinkel die om gaat, constateert bijzonder hoogleraar e-Marketing Cor Molenaar. ,,Het belang daarvan is groot. Als één schaap over de dam is, volgen er meer. Zo werkt dat. En ja, dat zal klanten kosten, maar nog meer zal dat kosten schelen. Onder aan de streep zal dat het bedrijf extra winst opleveren. Heel slim van Wehkamp.” Klanten hebben het volgens hem aan zichzelf te danken dat het zover komt. ,,Het is vooral een probleem bij fashion. Klanten bestellen zonder na te denken een artikel in vier maten en sturen er dan drie terug.”

,,Een heel mooi initiatief”, reageert ook directeur Marlene ten Ham van Thuiswinkel.org, een belangenvereniging voor webwinkels, op de nieuwe koers van Wehkamp ,,We staan aan de vooravond van een grote transitie. Duurzaamheid wordt steeds meer onderdeel van de businessplannen. Steeds meer webshops onderzoeken hoe zij consumenten mee kunnen laten betalen aan verzending en retouren. Het is geweldig dat zo’n grote onlinespeler nu het voorbeeld geeft.”

Lees verder in het Algemeen Dagblad.

Het Laatste nieuws

  • flibco.com

Nieuwsbrief mei 2024 

Graag houden wij u via onze nieuwsupdate op de hoogte van interessante ontwikkelingen bij onze klanten. Introductie Flibco.com op Nederlandse markt De Luxemburgse shuttle operator flibco.com betrad eind april de Nederlandse markt. Vanuit Tilburg en Breda rijden sindsdien 11 keer per dag shuttlebussen naar de Belgische luchthavens van Brussel Zaventem en Charleroi. Een uitkomst voor de reizigers in (en naar) die steden. Sparrow begeleidde de introductie van de eerste nieuwe lijn, binnenkort volgen meer verbindingen vanuit Nederlandse steden naar internationale vliegvelden. De artikelen over Lees meer

Nieuwsbrief februari 2024 

Graag houden wij u via onze nieuwsupdate op de hoogte van interessante ontwikkelingen bij onze klanten. NOS: Kunst van Nederlandse Bram Reijnders landt op de maan. Telegraaf: Prijsvrij/D-reizen ziet aanzienlijke groei in boekingen

Nieuwsbrief februari 2024

Jumbo rapporteert €11 mld omzet in 2023, waarschuwt voor €100 mln winkeldiefstal. 'Deltaplan Arbeidsmigratie' gelanceerd voor vakkrachten. Prijsvrij opent 'Grand Kuip Hotel' voor unieke ervaring in Feyenoord's stadion.

NRC: Wie heeft er recht op de schaarse afslankprik Ozempic?

De NRC bericht uitgebreid over Ozempic; het medicijn om de effecten van obesitas en diabetes tegen te gaan. Obesitaspatiënten zijn fan van Ozempic: ongeveer 80% van de cliënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gebruikt het nu. Ozempic wordt bij de NOK alleen voorgeschreven aan mensen met obesitas, of overgewicht met bijkomende aandoeningen én als onderdeel van een behandeling waarbij ze ook aan een gezondere leefstijl werken. „Mensen die een paar kilo kwijt willen om in hun jurkje te passen, krijgen het niet,” Lees meer

Nieuwsbrief januari 2024

Graag houden wij u via onze nieuwsupdate op de hoogte van interessante ontwikkelingen bij onze klanten. Supermarkt Jumbo: 'Meer diefstal dan dat we winst maken' Jumbo presenteerde onlangs de omzetcijfers van 2023. De omzet steeg in 2023 naar ruim 11 miljard euro, een stijging van 7,3 procent. Daarnaast waarschuwde de supermarktketen expliciet voor de stijging van het aantal winkeldiefstallen. Alleen bij Jumbo wordt jaarlijks al voor 100 miljoen euro gestolen! Het bedrijf riep terecht op tot politieke actie. Het bericht domineerde een week Lees meer