PureTerra Ventures is het eerste investeringsfonds in Nederland dat zowel de status van ‘European Venture Capital Fund’ (EuVECA) als de ‘European Social Entrepreneurship Fund’ (EuSEF) van de AFM heeft gekregen. Het EuSEF-label is voor investeringsfondsen die een meetbaar, positief sociaal effect met hun investeringen willen bereiken. Voor PureTerra is dat het verbeteren van de toegang tot drinkwater. EuVECA betekent dat een fonds bijdraagt aan de groei van kleine en middelgrote ondernemingen. Hierdoor zijn beleggers in heel Europa ervan verzekerd dat hun geld wordt belegd in bedrijven die bijdragen aan een betere wereld.

Beleggingsfondsen die van een Europese toezichthouder, in het geval van PureTerra de AFM, de predicaten EuSEF en EuVECA mogen dragen, kunnen in de hele Europese Unie geld ophalen bij beleggers. Beleggers weten dankzij deze aanduidingen dat het opgehaalde venture capital voor het grootste deel (minstens 70 procent) wordt geïnvesteerd in kleine en middelgrote ondernemingen die een sociale bijdrage leveren. Daarnaast dient het fonds zonder leverage (schuld) te werken en moeten controlemechanismen in werking zijn die erop toezien dat aan alle voorwaarden wordt voldaan.

PureTerra streeft ernaar om in de komende periode 80 miljoen euro op te halen om de beleggingsportefeuille uit te breiden met groei-ondernemingen in innovatieve watertechnologie. PureTerra kijkt naar scale-ups waarvan de technologie zich al bewezen heeft. Het team van PureTerra kan bedrijven helpen en coachen om hun product te vercommercialiseren, vertelt de Gijsbert de Bruin, partner van PureTerra. Hij was als ondernemer in China ontwikkelaar van het grootste B2B-platform in de waterindustrie. ‘We geven de scale-ups toegang tot ons wereldwijde netwerk van waterspecialisten en in ons team zitten ervaren entrepreneurs die eerder bedrijven groot hebben gemaakt.’ Behalve de focus van PureTerra op sociaal ondernemerschap, streeft het fonds naar een jaarlijks rendement van zo’n 20%. De innovatieve technologieën die de wereld beter maken, leveren dus ook een goed rendement.

De grondleggers van PureTerra zijn ervaren ondernemers, die actief waren in diverse bedrijfstaken en activiteiten. Een van die bedrijven is de grootste organisator van beurzen in China over ‘water & waste’, een andere de grootste producent van en handelaar in snijbloemen in China. Zodoende beschikken de partners van PureTerra al over veel kennis van zowel watertechniek als ondernemen en het laten groeien van bedrijven.

De partners van PureTerra willen bijdragen aan het oplossen van het tekort aan drinkwater. Hiertoe hebben zij een team van water- en beleggingsspecialisten verzameld om wereldwijd te investeren in ondernemingen die bijdragen aan het tekort van drinkwater.

Het Laatste nieuws

Nieuwsbrief februari 2024 

Graag houden wij u via onze nieuwsupdate op de hoogte van interessante ontwikkelingen bij onze klanten. NOS: Kunst van Nederlandse Bram Reijnders landt op de maan. Telegraaf: Prijsvrij/D-reizen ziet aanzienlijke groei in boekingen

Nieuwsbrief februari 2024

Jumbo rapporteert €11 mld omzet in 2023, waarschuwt voor €100 mln winkeldiefstal. 'Deltaplan Arbeidsmigratie' gelanceerd voor vakkrachten. Prijsvrij opent 'Grand Kuip Hotel' voor unieke ervaring in Feyenoord's stadion.

NRC: Wie heeft er recht op de schaarse afslankprik Ozempic?

De NRC bericht uitgebreid over Ozempic; het medicijn om de effecten van obesitas en diabetes tegen te gaan. Obesitaspatiënten zijn fan van Ozempic: ongeveer 80% van de cliënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gebruikt het nu. Ozempic wordt bij de NOK alleen voorgeschreven aan mensen met obesitas, of overgewicht met bijkomende aandoeningen én als onderdeel van een behandeling waarbij ze ook aan een gezondere leefstijl werken. „Mensen die een paar kilo kwijt willen om in hun jurkje te passen, krijgen het niet,” Lees meer

Nieuwsbrief januari 2024

Graag houden wij u via onze nieuwsupdate op de hoogte van interessante ontwikkelingen bij onze klanten. Supermarkt Jumbo: 'Meer diefstal dan dat we winst maken' Jumbo presenteerde onlangs de omzetcijfers van 2023. De omzet steeg in 2023 naar ruim 11 miljard euro, een stijging van 7,3 procent. Daarnaast waarschuwde de supermarktketen expliciet voor de stijging van het aantal winkeldiefstallen. Alleen bij Jumbo wordt jaarlijks al voor 100 miljoen euro gestolen! Het bedrijf riep terecht op tot politieke actie. Het bericht domineerde een week Lees meer

Nederlandse Obesitas Kliniek introduceert als eerste obesitasmedicijn Wegovy in Nederland: “Nu voel ik me veel energieker en fitter.”

Op zijn dieptepunt woog Jeroen Sparrow 186 kilo. Nu is hij een van de eerste Nederlanders die het nieuwste dieetmedicijn Wegovy gebruikt, een middel dat nog niet op de markt is in Nederland maar via een privaat aanbod bij de Nederlandse Obesitas Kliniek tóch beschikbaar is. Na een leven lang diëten en zelfs een maagverkleining zweert Jeroen bij afslankmedicatie. ,,Ik weeg nu 102 kilo en verwacht er nog wel tien kwijt te raken.” Managing Director Jeroen Sparrow van Sparrow Strategic Communications is een Lees meer