Arbeidsbemiddelaar boekt meer dan een half miljard euro omzet door extra vraag naar personeel

Otto Work Force, Nederlands grootste internationale bedrijfsbemiddelaar, zag de groepsomzet met 26% stijgen afgelopen jaar, voornamelijk door de groeiende vraag naar personeel vanuit de distributiecentra van supermarkten en e-commerce. De groepsomzet nam toe van €404 miljoen in 2019 naar €508 miljoen in 2020. Ook de medewerkerstevredenheid steeg, van 8,02 in 2019 naar 8,36 in 2020. Het overgrote deel van de flexmedewerkers heeft een contract met een urengarantie van minimaal 32 uur per week en meer dan 30% heeft zelfs een contract voor onbepaalde tijd.

 

Frank van Gool, directievoorzitter OTTO Work Force: “Net als voor veel mensen was 2020 voor OTTO Work Force een turbulent jaar. Een jaar waarin wij tal van activiteiten hadden gepland voor ons twintigjarig bestaan, werd een jaar dat in het teken stond van Corona, met alles wat daarbij kwam kijken. Onder het motto “We take care of our people” is voor ons het welzijn van onze medewerkers het belangrijkste geweest. Daar hebben wij maximaal op ingezet. Daarnaast zorgde met name de toeloop in de supermarkten voor een groeiende vraag naar personeel voor in de distributiecentra. Aan die vraag hebben wij kunnen voldoen, met daarbij continu de gezondheid van onze medewerkers in het oog houdend. Ondanks de zware en onzekere tijd is het daardoor voor OTTO Work Force omzet-technisch een goed jaar geweest.”

Omzetpiek
De omzet van OTTO Work Force werd opgestuwd door een omzetpiek bij de supermarkten. Doordat er tijdens de Coronacrisis meer werd gekocht en vooral de online bestellingen flink toenamen, groeide ook de vraag naar personeel. Ruim 8.000 medewerkers van OTTO zijn momenteel werkzaam bij de distributiecentra van supermarktketens. De verwachting van OTTO Work Force is dat deze vraag zich doorzet in 2021 en zelfs nog verder toeneemt.

Zorg voor personeel
Absolute prioriteit van OTTO Work Force het afgelopen jaar is het welzijn van het personeel geweest, onder het motto “We take care of our people”. Het bedrijf heeft nog meer aandacht besteed aan de huisvesting van de arbeidsmigranten. Ook op de werkplek zelf is er toegezien op de optimale en veilige werkomstandigheden en er is extra gekeken naar het vervoer van en naar de werklocatie.

Naast het gezondheidsaspect is er ook extra werk gemaakt van werkzekerheid. Zo heeft ruim 85% van de medewerkers van OTTO Work Force een urengarantie en zal daarom niet zonder werk komen te zitten.

Het Laatste nieuws

Nieuwsbrief februari 2024 

Graag houden wij u via onze nieuwsupdate op de hoogte van interessante ontwikkelingen bij onze klanten. NOS: Kunst van Nederlandse Bram Reijnders landt op de maan. Telegraaf: Prijsvrij/D-reizen ziet aanzienlijke groei in boekingen

Nieuwsbrief februari 2024

Jumbo rapporteert €11 mld omzet in 2023, waarschuwt voor €100 mln winkeldiefstal. 'Deltaplan Arbeidsmigratie' gelanceerd voor vakkrachten. Prijsvrij opent 'Grand Kuip Hotel' voor unieke ervaring in Feyenoord's stadion.

NRC: Wie heeft er recht op de schaarse afslankprik Ozempic?

De NRC bericht uitgebreid over Ozempic; het medicijn om de effecten van obesitas en diabetes tegen te gaan. Obesitaspatiënten zijn fan van Ozempic: ongeveer 80% van de cliënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gebruikt het nu. Ozempic wordt bij de NOK alleen voorgeschreven aan mensen met obesitas, of overgewicht met bijkomende aandoeningen én als onderdeel van een behandeling waarbij ze ook aan een gezondere leefstijl werken. „Mensen die een paar kilo kwijt willen om in hun jurkje te passen, krijgen het niet,” Lees meer

Nieuwsbrief januari 2024

Graag houden wij u via onze nieuwsupdate op de hoogte van interessante ontwikkelingen bij onze klanten. Supermarkt Jumbo: 'Meer diefstal dan dat we winst maken' Jumbo presenteerde onlangs de omzetcijfers van 2023. De omzet steeg in 2023 naar ruim 11 miljard euro, een stijging van 7,3 procent. Daarnaast waarschuwde de supermarktketen expliciet voor de stijging van het aantal winkeldiefstallen. Alleen bij Jumbo wordt jaarlijks al voor 100 miljoen euro gestolen! Het bedrijf riep terecht op tot politieke actie. Het bericht domineerde een week Lees meer

Nederlandse Obesitas Kliniek introduceert als eerste obesitasmedicijn Wegovy in Nederland: “Nu voel ik me veel energieker en fitter.”

Op zijn dieptepunt woog Jeroen Sparrow 186 kilo. Nu is hij een van de eerste Nederlanders die het nieuwste dieetmedicijn Wegovy gebruikt, een middel dat nog niet op de markt is in Nederland maar via een privaat aanbod bij de Nederlandse Obesitas Kliniek tóch beschikbaar is. Na een leven lang diëten en zelfs een maagverkleining zweert Jeroen bij afslankmedicatie. ,,Ik weeg nu 102 kilo en verwacht er nog wel tien kwijt te raken.” Managing Director Jeroen Sparrow van Sparrow Strategic Communications is een Lees meer