Investeerder Globitas koopt woonketen CASA van familie Blokker

Woonketen CASA is in handen gekomen van Globitas en het huidige management van het bedrijf. De van oorsprong Belgische winkelketen, in 1988 gekocht door Blokker, telt zo’n 500 winkels in acht landen en 3.200 medewerkers. Sinds 2018 is CASA met 35 winkels ook te vinden in Nederland. In moederland België telt CASA 70 filialen.

De Nederlandse investeringsmaatschappij Globitas, dat, samen met het huidige management, eigenaar is geworden van CASA, wil de keten flink uitbreiden en daarnaast veel meer inzetten op e-commerce. De keten boekte in het afgelopen jaar een positief bedrijfsresultaat. “Wij zijn zeer verheugd over de succesvolle afronding van deze transactie”, aldus Arthur Clement, partner bij Globitas.

“De acquisitie van CASA past perfect in onze strategie om met veel ondernemersgeest waarde toe te voegen aan ondernemingen. Wij zien zeer veel kansen om CASA te helpen de transitie te maken naar een sterke pan-Europese omnichannel-speler in het home & living retail segment. De afgelopen jaren is een sterk fundament gelegd om verder op te bouwen en wij kijken er erg naar uit om samen met het management aan de slag te gaan. Wij willen graag de Familie Blokker bedanken voor het vertrouwen in Globitas om CASA naar de volgende fase te leiden.”

Nieuws
2021-04-09T12:53:23+00:00
Deze website gebruikt cookies om de dienstverlening te verbeteren. U kunt meer lezen hierover in onze privacyverklaring Ok