Intergamma in gelijk gesteld in zaak tegen franchisenemer

Intergamma, het moederbedrijf achter doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, is in het gelijk gesteld door de Ondernemingskamer. De internationale franchisenemer Bourrelier Group vroeg de Ondernemingskamer om in te grijpen, omdat Intergamma onvolledige informatie zou hebben verstrekt over behaalde inkoopvoordelen. Volgens Bourrelier Group zijn de franchisenemers daardoor inkoopvoordelen misgelopen. De Ondernemingskamer zag hier echter geen enkele aanleiding toe.

“De Ondernemingskamer acht het niet goed voorstelbaar dat Bourrelier Group niet op de hoogte was van de wijze waarop het dividend- en bonusbeleid door Intergamma sinds jaar en dag werd gehanteerd,” aldus het Hof. Bourrelier Group heeft desondanks toch een enquêteverzoek gedaan en daar tilt de Ondernemingskamer zwaar aan. “Door over een en ander in haar verzoekschrift geen openheid te betrachten heeft BG niet voldaan aan haar verplichting om de voor de beslissing van belang zijnde feiten volledig en naar waarheid aan te voeren. De Ondernemingskamer acht de schending van deze verplichting dermate ernstig dat zij hier de consequentie aan zal verbinden dat de vaststelling van de proceskosten ten nadele van BG zal afwijken van het gebruikelijke liquidatietarief.” Bourrelier is de grootste franchisenemer van Intergamma.

Intergamma is tevreden over de uitspraak. „Met deze uitkomst is er duidelijkheid voor alle stakeholders. Intergamma kan zich weer volledig richten op de bedrijfsvoering en de transformatie die nu gaande is.”

Sparrow Strategic Communications adviseert Intergamma al enige jaren op het gebied van externe communicatie. Het concern heeft bijna 400 filialen in Nederland en België en is daarmee één van de grootste retailers van Nederland. Tijdens de behandeling van de rechtszaak werd reeds bekend dat de onderneming over het boekjaar 2018 meer winst heeft gemaakt dan in 2017.

Nieuws
2019-06-05T09:49:16+00:00
Deze website gebruikt cookies om de dienstverlening te verbeteren. U kunt meer lezen hierover in onze privacyverklaring Ok