HEMA in supermarkten van Franprix in Frankrijk

Parijzenaren kunnen vanaf vandaag ook HEMA-artikelen kopen bij de supermarktketen Franprix, onderdeel van de Casino Groep. In 15 Franprix-supermarkten in en rondom Parijs zijn HEMA-schappen te vinden met keukenartikelen, woningdecoratie, schrijfwaren, basiskleding en huishoudtextiel. HEMA en Franprix gaan afhankelijk van de resultaten bekijken of meer supermarkten uitgebreid worden met een HEMA-assortiment.

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: “We zijn ontzettend verheugd met de samenwerking met Franprix. Hierdoor kunnen we in korte tijd onze activiteiten in Frankrijk snel uitbreiden. Voor het eerst gaan we ook HEMA-artikelen via de winkels een andere retailer verkopen. Deze stap past in onze strategie om te groeien via partners zoals Franprix, maar ook Walmart in de VS en Canada. Verder draagt het bij aan onze ambitie om van HEMA een internationaal merk te maken.”

Beide bedrijven vullen elkaar goed aan. Franprix heeft met ruim 800 lokale supermarkten in en rondom Parijs een zeer sterk winkelnetwerk. En HEMA is zeer populair onder de Fransen vanwege het vrolijke design van de producten, het duurzame karakter, de kwaliteit en de scherpe prijs. Ook kennen de Franprix-winkels ruime openingstijden, waardoor de HEMA-producten nog toegankelijker worden voor de Franse consument.

Nieuws
2019-09-11T14:18:24+00:00
Deze website gebruikt cookies om de dienstverlening te verbeteren. U kunt meer lezen hierover in onze privacyverklaring Ok