HEMA boekt recordomzet in 2017 en winst in vierde kwartaal

De netto omzet van HEMA kwam in 2017 uit op een recordhoogte van €1.235,5 miljoen, een stijging van 3,5% in vergelijking met eenjaar eerder. Het genormaliseerde EBITDA steeg met 14,3% naar €123,7 miljoen.In het vierde kwartaal van 2017 steeg de netto omzet met 3,8% naar €356,9miljoen en kwam de nettowinst uit op €6,0 miljoen. HEMA rapporteerde een omzetstijging in alle landen waarin zij actief is en in alle belangrijke productcategorieën.

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: “We kunnen terugkijken op een sterk jaar waarin we veel hebben bereikt. Zo hebben we in de Benelux onze kleine winkels ingericht volgens het internationale winkelconcept en zijn we een pilot begonnen voor onze grote winkels. Daarnaast hebben we niet eerder zo veel winkels buiten Nederland geopend. Mede hierdoor is de bijdrage van onze internationale activiteiten aan het totaalresultaat verder toegenomen. We verwachten het tempo van onze internationale expansie te kunnen versnellen door winkels te openen in bestaande en nieuwe markten, zoals in Oostenrijk en het Midden-Oosten. De netto omzet steeg tot een recordhoogte en ook het bedrijfsresultaat is wederom toegenomen. Dit is het directe gevolg van investeringen in onze groeistrategie. In de eerste helft van 2017 hebben we het opruimprogramma om overtollige voorraden te reduceren afgerond. De extra omzet die het opruimprogramma in de afgelopen jaren genereerde, hebben we weten vast te houden. Tegelijkertijd wordt deze omzet behaald tegen hogere marges. Ook in de komende periode blijven we ons concentreren op het verbeteren van de brutomarge. In het vierde kwartaal van 2017 hebben we wederom een nettowinst geboekt. Over het hele jaar hebben we echter nog wel een nettoverlies gerapporteerd. Dit komt voor een groot deel door eenmalige financieringslasten en kosten die we hebben gemaakt voor het onderzoeken van onze strategische opties. Zonder deze kosten zou het verlies in 2017 minimaal zijn.”

Lees het hele persbericht

Nieuws
2019-03-20T09:31:58+00:00
Deze website gebruikt cookies om de dienstverlening te verbeteren. U kunt meer lezen hierover in onze privacyverklaring Ok