Grote meerderheid medewerkers distributiecentra Jumbo verkiest AVR boven de nieuwe CAO

Een overgrote meerderheid van de werknemers van de distributiecentra van Jumbo kiest voor de arbeidsvoorwaardenregeling (‘AVR’) die de OR heeft afgesproken en niet voor een nieuwe cao. De circa 3000 medewerkers konden de afgelopen twee maanden hun stem uitbrengen. Driekwart van hen deed dat en daarvan koos 96 procent voor de AVR. De AVR is ook van toepassing op de 1500 uitzendkrachten die in de distributiecentra van Jumbo werkzaam zijn. De regeling is uniek en behoort tot de beste in de sector. 

Jumbo is tevreden dat een overgrote meerderheid van de medewerkers heeft gekozen voor de goede arbeidsvoorwaarden en langdurige duidelijkheid en rust die de AVR biedt. CEO Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten: “Het feit dat verreweg de meeste medewerkers hun vertrouwen aan de AVR hebben gegeven, sterkt ons in de opvatting dat we de juiste weg hebben bewandeld door met de Centrale Ondernemingsraad (COR) en de Ondernemingsraad Supply Chain (OR SC) een goed pakket eigentijdse én toekomstbestendige arbeidsvoorwaarden af te spreken. Deze regeling is uniek en behoort tot de beste in de sector.” Van meet af aan is het de inzet van Jumbo geweest dat zoveel mogelijk medewerkers hun wensen en behoeften duidelijk vertaald zien in de AVR. “Gezien het resultaat van de persoonlijke keuzes kunnen we zeggen dat we goed zijn geslaagd in deze opzet.”

Lees het hele persbericht

Nieuws
2019-03-20T09:29:59+00:00
Deze website gebruikt cookies om de dienstverlening te verbeteren. U kunt meer lezen hierover in onze privacyverklaring Ok