Nederlandse Obesitas Kliniek opende dinsdagavond op feestelijke wijze de nieuwe vestiging in Amsterdam. Tijdens de opening vertelden een aantal bekende patiënten (Lady Galore, Bastiaan van Schaik en Bas van Werven) over hun ervaringen. Kobus Dijkhorst, directeur van de Nederlandse Obesitas Kliniek, en de Amsterdamse wethouder Zorg Simone Kukenheim (D66) sloten de avond af met het doorknippen van een lint. Op de nieuwe locatie worden dit jaar naar verwachting 1000 mensen geholpen, een aantal dat in 2020 op moet lopen naar 1400.

De avond werd ingeleid door vestigingsmanager Anouk Nooteboom, waarna tv-presentator Bas van Werven, dragqueen Lady Galore en stylist Bastiaan van Schaik openhartig vertelden over hun leven na de operatie. Hierna was het de beurt aan de Amsterdamse wethouder Zorg Simone Kukenheim (D66), zij hield een pleidooi voor een structurele ommezwaai in Nederland, waarbij ingezet wordt op een ander eet- en leefpatroon.

Het aantal mensen met obesitas in Nederland is in slechts zeven jaar tijd met 25 procent gestegen. In 2018 kampten ruim 2,2 miljoen Nederlanders met ernstig overgewicht, waarvan 250.000 mensen aan de zwaarste vorm: morbide obesitas. Daarmee is overgewicht een zeer ernstig en groeiend maatschappelijk probleem. Obesitaspatiënten krijgen te maken met allerlei problemen, zoals diabetes en psychische problemen. Afvallen is noodzakelijk, maar dat lukt deze groep patiënten niet meer zelfstandig. Een maagverkleining is volgens artsen dan nog de enige optie.

Op de nieuwe locatie – waar AT5 ook aandacht aan besteedde – werkt Nederlandse Obesitas Kliniek nauw samen met het Amsterdamse ziekenhuis OLVG. De operaties vinden in het ziekenhuis plaats en de begeleiding van patiënten in de nieuwe vestiging. Tijdens die begeleiding wordt ingezet op een verandering van leefstijl, om te zorgen dat de patiënten. Volgens schattingen worden er in Nederland circa 12.000 maagverkleiningen per jaar gedaan.

Nieuws

Het Laatste nieuws

  • flibco.com

Nieuwsbrief mei 2024 

Graag houden wij u via onze nieuwsupdate op de hoogte van interessante ontwikkelingen bij onze klanten. Introductie Flibco.com op Nederlandse markt De Luxemburgse shuttle operator flibco.com betrad eind april de Nederlandse markt. Vanuit Tilburg en Breda rijden sindsdien 11 keer per dag shuttlebussen naar de Belgische luchthavens van Brussel Zaventem en Charleroi. Een uitkomst voor de reizigers in (en naar) die steden. Sparrow begeleidde de introductie van de eerste nieuwe lijn, binnenkort volgen meer verbindingen vanuit Nederlandse steden naar internationale vliegvelden. De artikelen over Lees meer

Nieuwsbrief februari 2024 

Graag houden wij u via onze nieuwsupdate op de hoogte van interessante ontwikkelingen bij onze klanten. NOS: Kunst van Nederlandse Bram Reijnders landt op de maan. Telegraaf: Prijsvrij/D-reizen ziet aanzienlijke groei in boekingen

Nieuwsbrief februari 2024

Jumbo rapporteert €11 mld omzet in 2023, waarschuwt voor €100 mln winkeldiefstal. 'Deltaplan Arbeidsmigratie' gelanceerd voor vakkrachten. Prijsvrij opent 'Grand Kuip Hotel' voor unieke ervaring in Feyenoord's stadion.

NRC: Wie heeft er recht op de schaarse afslankprik Ozempic?

De NRC bericht uitgebreid over Ozempic; het medicijn om de effecten van obesitas en diabetes tegen te gaan. Obesitaspatiënten zijn fan van Ozempic: ongeveer 80% van de cliënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gebruikt het nu. Ozempic wordt bij de NOK alleen voorgeschreven aan mensen met obesitas, of overgewicht met bijkomende aandoeningen én als onderdeel van een behandeling waarbij ze ook aan een gezondere leefstijl werken. „Mensen die een paar kilo kwijt willen om in hun jurkje te passen, krijgen het niet,” Lees meer