In het FD van vandaag gaat CEO Harm-Jan Stoter van Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, uitgebreid in over de toekomst van het bedrijf. Stoter vertelt dat Intergamma zich richt op het verbeteren van positionering van de winkelformules en de omnichannelstrategie.

Voor Karwei en Gamma heeft Intergamma met succes verschillende winkelconcepten ontwikkeld en getest. Met een meer eigen karakter per merk wil Intergamma verschillende doelgroepen aanspreken. Zo zal Karwei zich meer richten op woningdecoratie zoals kwaliteitsvloeren, design verlichting, raam- en wanddecoratie. De nieuwe Gamma-formule zal zich richten op grote bouwklussen. De artikelen zijn in de nieuwe Gamma’s bij elkaar geplaatst in zogenoemde kluswerelden en de hoge stellingen zijn voor een belangrijk deel verdwenen. Deze overzichtelijke inrichting maakt het voor klanten in één keer duidelijk waar ze moeten zijn.

Ook omnichannel is volgens Stoter niet meer weg te denken. E-commerce is daarom een van de belangrijkste groeimotoren van het bedrijf. Intergamma zet vooral in op het gemak voor de klant door de ervaring in de winkels, de apps en online op elkaar te laten aansluiten. De wisselwerking tussen kanalen zorgt voor een hogere omzet door een betere conversie. Hierdoor is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste online spelers in de Benelux in doe-het-zelfartikelen.

Nieuws