Encryptie-icoon naar Arnhems ict-bedrijf AET Europe

AET Europe, het leidende Nederlands bedrijf in digitale beveiliging, heeft de Amerikaan Phil Zimmermann, een icoon in de wereld van de encryptie, aangetrokken. Zimmermann is wereldberoemd geworden als uitvinder van PGP, het meest gebruikte versleutelingssysteem voor e-mails dat hij gratis ter beschikking stelde.   

Voor zijn werk kreeg hij veel lof toegezwaaid. In 1991 vond Zimmerman PGP uit, waarna hij in 1995 door Newsweek op de lijst van de vijftig ‘meest invloedrijke mensen op internet’ werd geplaatst. Zimmermann is meermalen onderscheiden en opgenomen in de Cyber Security Hall of Fame. Zimmermann heeft zich altijd ingezet voor technologie en (digitale) burgerrechten. Hij zegt voor AET Europe te hebben gekozen, omdat het encryptiebedrijf de online relatie tussen burger en overheid maximaal kan beveiligen en een grote rol kan spelen in het tegengaan van corruptie in de wereld.

AET Europe is een leidend Nederlands bedrijf dat internationaal zijn sporen heeft verdiend in geavanceerde oplossingen voor digitale veiligheid bij overheden en het bedrijfsleven. Zo heeft het Arnhemse bedrijf recent nog een groot contract afgesloten met de deelstaat Sao Paulo om belastingfraude te voorkomen. De overheid kan daar nu meteen na aankoop van een product de belasting op een veilige manier online innen.

AET Europe beveiligt op een hoog niveau de onlinecommunicatie tussen burgers en overheden in Servië. Daarnaast maakt het bedrijf in ons land de Defensiepas (een pas die toegang geeft tot Nederlandse defensieterreinen en systemen), de pas van de centrale bank, de pas voor het notariaat en de UZI-pas (een soort elektronisch paspoort voor patiëntgegevens).

Nieuws
2021-04-09T11:40:12+00:00
Deze website gebruikt cookies om de dienstverlening te verbeteren. U kunt meer lezen hierover in onze privacyverklaring Ok