Op 26 september vindt in Amsterdam de Cannabis Capital Convention plaats: het eerste cannabis beleggerscongres in Europa. Analisten, producenten en investeerders presenteren de meest recente ontwikkelingen op de sterk groeiende markten voor medicinale en recreatieve cannabis, door financieel deskundigen al betiteld als het groene goud.

De sector staat staat sterk in de belangstelling, omdat op 17 oktober de markt voor recreatieve marihuana wordt vrijgegeven in Canada. In Noord-Amerika zorgt dit al voor veel beweging. De Amerikaanse brouwer en stoker Constellation Brands, dat onder andere Corona bier brouwt, investeert C$ 5 miljard in de Canadese start-up Canopy Growth, dat daarmee een waardering van C$ 13,7 miljard krijgt. Deze plaatsing is begeleid door de gerenomeerde zakenbank Goldman Sachs.

Tijdens de Cannabis Capital Convention vertellen tal van invloedrijke sprekers over de onteikkelingen op de markt. Sky Pinnick, directeur van Phantom Farms en een van de eerste legale marihuanatelers in de VS, spreken over heden, verleden en toekomst van zijn vak. Daarnaast is The Green Organic Dutchman, een Canadese cultivator van ‘biologische’ cannabis, van de partij. Het bedrijf, met Nederlandse roots, is één van de half dozijn beursgenoteerde cannabis bedrijven van boven het miljard (in C$). Een andere prominente spreker is Robert Cheney van het eveneens beursgenoteerde C21 Investments.

Het nieuws over de Cannabis Capital Convention levert veel media-aandacht op. Zo sprak RTL Z voor een item met Michael Kraland, een van de initiatiefnemers van het evenement. Het artikel is <a href=”https://www.rtlz.nl/algemeen/binnenland/artikel/4375916/beleggerscongres-over-cannabis-nederland-er-zit-veel-potentie”>hier</a> terug te lezen. Tickets voor het evenement kunnen gekocht worden op de website <a href=”https://cannabiscapitalconvention.eu/”>https://cannabiscapitalconvention.eu/</a>.

Nieuws