Alibaba brengt Europese merken naar Azië

Steeds meer Belgische merken verkopen hun producten in China via de platformen van Alibaba. Dat vertelt Roland Palmer in een interview met het Belgische RetailDetail. De Managing Director van Alibaba Benelux legt daarin ook uit dat er voor Belgische bedrijven enorme mogelijkheden liggen in China. “De Chinese middenklasse gaat met nog eens 100 miljoen mensen groeien. Hun koopkracht neemt sterk toe. Deze mensen hechten belang aan kwaliteit, Europese merken zijn in trek,’’ aldus Palmer tegen RetailDetail.

Volgens Palmer is het voor bedrijven nu het ideale moment om de stap richting Azie te zetten. “Het is een kwestie van strategie, van focus. Vaak kijken bedrijven niet verder dan Europa, China is ver van hun bed. Maar nergens elders in de wereld vind je een afzetmarkt die zo hard groeit, en dankzij de hedendaagse technologie komt ze toch dichtbij. De cijfers zijn duidelijk: de komende vijf jaren gaat deze markt nog explosief stijgen. Als je bereid bent om de sprong te wagen, dan moet je het nu doen.”

Nieuws
2019-03-20T09:29:07+00:00
Deze website gebruikt cookies om de dienstverlening te verbeteren. U kunt meer lezen hierover in onze privacyverklaring Ok