Alibaba Benelux viert driejarig bestaan

Professor Kitty Koelemeijer (hoogleraar Marketing & Retailing aan Nyenrode Business Universiteit) en Roland Palmer, hoofd Alipay Europe, op het podium van de “China Opportunity” conferentie. (Bron: Alizilla).

Met een reeks evenementen vierde Alibaba deze week dat het exact drie jaar actief is in Nederland. Tijdens een drukbezocht business evenement in Jaarbeurs Utrecht werd er aan belangstellenden een uitgebreide uitleg gegeven over mogelijkheden die Alibaba hen biedt. Tegenover verschillende vertegenwoordigers van de media gaven Alibaba topstukken samen met experts van mede-organisator Rabobank uitleg over de kansen die er voor Nederland liggen in China in het huidige economische klimaat.

Alibaba opende drie jaar geleden het Nederlandse kantoor in Amsterdam met als voornaamste doel om Nederlandse merken de mogelijkheid te bieden om hun producten te verkopen. Inmiddels zijn er al meer dan honderd Nederlandse merken actief via Alibaba. Deze week nog maakte Jacobs Douwe Egberts bekend een flagship store te openen op Tmall Global, een van de platforms van Alibaba.

De koffieconsumptie in China neemt snel toe, waardoor het van oudsher theedrinkende land de meest veelbelovende markt ter wereld is voor koffieboeren en internationale koffieketens. De bevolking van de Chinese middenklasse ligt daarnaast op schema om tegen 2022 te verdubbelen tot 600 miljoen mensen, wat automatisch een enorme afzetmarkt betekent.

Professor Kitty Koelemeijer, hoogleraar Marketing & Retailing aan Nyenrode Business Universiteit, zei dat bedrijven met de gigantische schaal van Alibaba “zo ver vooroplopen op het gebied van datamanagement en -analyse, en de integratie van commercie, entertainment en betaling, dat het voor andere bedrijf vrijwel onmogelijk is om ze bij te houden”.

Nieuws
2019-11-08T08:19:54+00:00
Deze website gebruikt cookies om de dienstverlening te verbeteren. U kunt meer lezen hierover in onze privacyverklaring Ok